Duben v La Fabrice

 Zakázané uvolnění

Oblíbený multikulturní prostor La Fabrika v pražských Holešovicích v dubnu láká programem, ve kterém si „to své" najdou příznivci divadla, hudby, tance, autorských dokumentů, komedie i dramatu... Stačí si jen vybrat.

Vertedance a Vosto5 : Nao-Devils vs. B-Human (work in progress)

Zapomeň na lidi. Zapomeň na pravidla. Sleduj hru. Fandi! Tanečně-performační koncept dvou renomovaných souborů postavený na bázi robotického fotbalu.
Vývoj umělé inteligence je rychlejší než vývoj člověka. Průmysl, zdravotnictví, armáda a řada dalších oborů by bez robotů dnes už fungovat nemohla nebo by se nerozvíjela. My si však přítomnost robotů většinou uvědomíme až ve chvíli, kdy nám jsou podobní, nebo se o to aspoň snaží. Dvě nohy, dvě ruce, jedna hlava. A to pro robota není vůbec výhodná stavba. Jak by vypadal fotbalový zápas, kde by místo fotbalistů byli nejmodernější zcela autonomní roboti? Čeká nás temná vize nadvlády robotů? Roboti v roli, jakou si ani Karel Čapek představit nedokázal...

Bláznivý Petříček

Slavný film legendy francouzské kinematografie Jeana Luka Godarda z roku 1965, ve kterém zazářili Jean Paul Belmondo a Ana Karina, inspiroval režiséra Petera Serge Butka k vytvoření inscenace Bláznivý Petříček. „Divadelní hra na film" měla premiéru v listopadu 2010 a v La Fabrice se dodnes těší nebývalému zájmu diváků. V hlavních rolích excelují Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk. V bezprostřední blízkosti publika rozehrávají příběh lásky mladého muže, znuděného všedností, a krásné teroristky. A také zpívají – autorem hudby je Roman Holý, frontman kapely Monkey Business. Výprava představení je koncipována jako starý filmový ateliér, kterému dominuje automobil, v němž Ferdinand a Marianne prchají před policií, rodinami, ale také před životem. Scénu doplňuje zadní retro projekce.

Zakázané uvolnění

„Myslíš, že když jsem teď vdaná, tak už nemám smysl pro humor?"

Únos nevěsty...hokejistická hospoda...bouřka...právě probíhající semifinále mistrovství světa v hokeji...Bar je plný alkoholu, jukebox plný songů a ženich nejde a nejde...Jak tohle dopadne? Hořká komedie, ve které se setkávají tři mladé ženy v jednom čase a prostoru, aby zde nemilosrdně rozebraly své životy, vztahy a především muže. Tři zkušenosti, tři příběhy, tři pohledy na svět a jedno dramatické vyústění...

V hlavních rolích divadelní hry Petra Kolečka, která se dočkala filmové adaptace v režii Jana Hřebejka, se představí Zuzana Stavná, Hana Vagnerová a Tereza Hofová.

Projekt KineDoc: Navěky šťastní

La Fabrika je jedním z projekčních míst unikátního mezinárodního filmového klubu a alternativní distribuční platformy, spojující fanoušky a tvůrce autorského dokumentu, KineDok. V rámci filmového čtvrtka promítne vždy jeden dokument měsíčně – v dubnu je na programu dokument Navěky šťastní režisérky Tatjany Božič.
V posledním zoufalém pokusu zachránit vztah s mužem jejího života se režisérka Tatjana Božić vrací do minulosti a pátrá v předchozích vztazích, aby zjistila, co je pokazilo. Tatjana navštíví svých pět bývalých partnerů v Moskvě, Hamburku, Londýně a Záhřebu, aby našla odpověď na otázku, proč její milostné vztahy pokaždé ztroskotají. S notnou dávkou sebeironie, ale i s obrovskou vášní, odhaluje pozadí svých minulých vztahů a konfrontuje své (bývalé) muže i sama sebe se složitostmi současných vztahů. Tento dokument je konfrontační, emocionální, ale zároveň vtipný a snadno pochopitelný pro každého z nás. Režisérka se v něm snaží najít svatý grál lásky: šťastný konec!

susenky

 

Reklama3 dole

Bonton

společenský magazín pro muže, kteří mají rádi luxus, styl a eleganci